تاریخچه ساندویچ پانل

تاریخچه ساندویچ پانل

اولین پیش ساخته با ساندویچ پانل

ایده استفاده از پانل های پوستی به صورت اولیه به دهه 1930 باز می گردد. ایده های مختلف استفاده از پانل های پوستی به صورت اولیه برای ساخت و ساز در سال 1930 شروع شد که بیشتر برای پوشش دیوار ها و سقف مورد استفاده قرار می گرفت. در دهه 1970 پانل های فوم هسته یا همان ساندویچ پانل ها مورد توجه قرار گرفت، به همین دلیل است که بسیاری از مهندسان زمان ظهور این دیواره ها را در این سال می دانند. در سال 1937 اولین خانه برای ساخت دیوارها و سقف ها با استفاده از ساندویچ پانل ساخته شد.

تاریخچه ساندویچ پانل

همان طور که گفته شد نظریه ساخت و ساز ساندویچ پانل و کاربرد های آن از سال 1930 شروع شد اما در سال 1970 تا 1975 ساندویچ پانل ها مورد توجه قرار گرفتند. آزمایشگاه محصولات جنگلی (FPL) در ایالات متحده آمریکا نخستین گام تحقیق و آزمایشات لازم را برای تهیه ساندویچ پانل ها انجام شد. در سال 1937 اولین خانه ای که در برابر سرما و آب و هوای سخت دوام بالایی داشت با استفاده از ساندویچ پانل ساخته شد و سال ها بعد مقاوم بودن این ساختارهای پانل در مقابل آب و هوای نامساعد و سرد باعث شد تا دانشگاه ویسکانسین-مدیسون تصمیم گرفت تا یک آزمایشگاه داروسازی جدید را با استفاده از تکنولوژی ساندویچ پانل راه اندازی نماید و از ساندویچ پانل ها برای ساخت ساختمان جدید دانشگاه داروسازی استفاده شد . از سال 1989 به بعد شرکت های بزرگ آمریکایی نسبت به ساخت انواع مختلف ساندویچ پانل ها اقدام کردند که هر کدام مزایا و کاربری مخصوص به خود را دارند. در سال 1947 ساخت پانل های ساختمانی عایق کاری شروع شد و ساختار آنها به سرعت پیشرفت نمود به طوری که هسته های کارتنی آن ها جایگزین موادی مانند تخته سه لا، چوب سخت و کاغذ شد.

رسمی شدن ساندویچ پانل در امریکا

با اختراع ساندویچ پانل ها قالب ساختاری ساختمان ها به کلی عوض شد. به دلیل وزن پایین ساندویچ پانل و داشتن مزایایی مانند نصب و راه اندازی راحت، ساخت ساز با اینگونه مصالح باعث شد تا بسیار مورد توجه سازندگان ساختمان ها قرار بگیرد و اینگونه بود که استفاده از این مصالح نوین ساختمانی در امریکا رواج پیدا کرد. مقاوم بودن این ساختارهای پانل در مقابل آب و هوای نامساعد و سرد ویسکانسین باعث شد تا استفاده از این محصولات در آمریکا برای ساخت و ساز ساختمان ترویج پیدا کند. در سال 1947 ساختار پانل ساختمانی پیشرفت کرد و ساخت پانل ساختمانی عایق کاری شروع شد و در سال 1970 اولین مدل ها با کارایی های بالا به بازار معرفی شد. هنگامی که پروژه ساخت پانل های پوستی مقاوم با موفقیت روبرو شد، حال قدم بعدی ساخت ساندویچ پانل هایی با ساختار قوی تر بود. به طوری که علاوه بر محافظت ساختمان ها در برابر عوامل طبیعی مانند سرما و گرما، بتواند تمام بار ساختمان را از دوش اسکلت و فنداسیون بردارد. ساندویچ پانل ها به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.

چرا از ساندویچ پانل استفاده می شود؟

ساندویچ پانل به دلیل مزایای بسیار، مورد استفاده افراد قرار گرفته است. ساندویچ پانل عمر سازه را افزایش داده و از ساختمان در مقابل حوادث طبیعی از جمله سیل، زلزله و... محافظت میکند. ساندویچ پانل عایق بسیار بالایی برای انرژی و صوت است که در رنگ های متنوع وجود دارد و قابلیت شستشو و نصب و اجرای سریع و آسان را داراست. این محصول قیمت پایین تری نسبت به مصالح سنتی دارد و در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی سبک بوده و وزن بسیار پایینی دارد. سازگار با محیط زیست هستند و در موارد مختلف از آنها استفاده می شود. مهم ترین نکته اینکه دارای ویژگی انعطاف پذیری هستند و عدم خوردگی در برابر محیط های اسیدی و مقاومت بسیار بالا در مقابل حلال ها باعث شده تا طرفداران بسیاری را به خود جذب کند. در صورت عدم نیاز قابل استفاده مجدد در مکان دیگر هستند و قابلیت جابجایی دارد.

اوج پیشرفت صنعت ساندویچ پانل ها


نظریه ساخت ساندویچ پانل که در سال 1930 مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت، پس از آن آزمایشات و پژوهش های فراوانی مثل؛ آزمایشات مکانیکی، استاتیکی، دینامیکی و تحلیل های عددی بسیاری بر روی ساندویچ پانل انجام گرفت. شرکت های تولید کننده ساندویچ پانل برای ساخت هسته ساندویچ پانل از موادی مانند پلی استایرن (EPS)، پلی استایرن اکسترود شده (XPS)، فوم پلی یورتان و برای ساخت دیواره ها از موادی مانند آلومینیوم، فولاد استفاده می شد. برای اینکه مقاومت ساندویچ پانل افزایش پیدا کند از موادی مانند فولاد ضد زنگ، پلاستیک تقویت شده فیبر، و یا اکسید منیزیم استفاده میکردند. با گذشت زمان موادی که برای ساخت آن استفاده میشد تغییر کرد و موجب افزایش مقاومت آن در برابر سرما و گرما شد. امروزه ساختار ساندویچ پانل ها بسیار پیشرفت کرده است به طوری که می توان از این سازه های مدرن در انواع سطوح مسطح، خم و منحنی استفاده کرد. استفاده از پانل ها در صنعت ساختمان سازی و صنایع دیگر بسیار رواج پیدا کرده است زیرا در انواع مختلف رنگ ها، پوشش ها و ضخامت های مختلف قابل تولید هستند. مزیت های بسیار ساندویچ پانل باعث شده این نوع سازه های نوین به گزینه ای عالی برای ساخت انواع ساختمان ها و سوله ها تبدیل شود. مواردی مانند جزئیات لبه ها و پروفیل ها با توجه به الزامات عملکرد و محل نصب آن ها، بالا بردن سریع راندمان کار، پوشش سطح بالا، وزن سبک و در عین حال ساختار منحصر به فردی که برای ساندویچ پانل ها در نظر گرفته شده است از مزیت های این محصول بشمار می آید.

جهت مشاوره رایگان و قیمت محصولات با ما تماس بگیرید