بهترین روش عایق کاری ساختمان

بهترین روش عایق کاری ساختمان

همیشه منابع انرژی محدود بودند. به همین دلیل انسان در تلاش است که راه هایی برای صرفه جویی کردن در مصرف انرژی پیدا کند. جدیدترین‌ روش های صرفه جویی در مصرف انرژی و یا مدیریت منابع، عایق کاری ساختمان ها است. در چند دهه گذشته صنعت ساختمان سازی بسیار رشد کرده است. عایق کاری در خنک کردن ساختمان در فصل تابستان و گرم کردن ساختمان در فصل زمستان خیلی نقش مهمی دارد. عایق کاری قادر است خانه ای را در فصل تابستان 10 درجه خنک تر و در فصل زمستان 5 درجه گرم تر نگه دارد.


عایق های ساختمانی به دو دسته تقسیم می شوند:


1- عایق کاری معدنی
این عایق ها از پشم سرباره، پشم شیشه و پشم سنگ هستند و تحمل دمای بسیار بالایی در برابر حرارت دارند و کارکرد این عایق ها حدودا بین 400 تا 700 درجه سانتیگراد است. همچنین این عایق ها خصوصیات دیگری هم دارند، مثلا انعطاف پذیری بالایی دارند و در برابر رطوبت مقام نیستند. به همین دلیل در روش عایق کاری همراه با سازه و همچنین لایه محافظت رطوبت استفاده خواهند شد.
٢- عایق کاری پلیمری
این عایق ها از پلی یورتان و یا پلی استایرن هستند. همچنین این عایق ها به نسبت عایق های معنی مقاومت حرارتی بالاتری دارند و بر عکس عایق های معدنی مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند. با این حال در برابر حرارت خیلی مقاومت بالایی ندارند. حداقل دمای کاری این مواد بین 100 تا 200 درجه سانتیگراد است و برای این که در برابر آتش سوزی مقاومت باشند، از مواد ضد آتش در آن ها استفاده می شود. این عایق ها دارای انعطاف پذیری نمی باشند و برای نصب کردن آن روی دیوار احتیاجی به سازه نیست و به همین دلیل در این روش، از این عایق ها بدون ساز استفاده می شود.

چرا عایق کاری ساختمان انجام می شود؟


- کم کردن آلودگی های صوتی در داخل خانه
- گرم کردن فضای خانه در فصل های سرد.
- خنک کردن فضای خانه در فصل های گرم.
- متعادل شدن میزان رطوبت در خانه و جذب کردن رطوبت اضافی، که این کار باعث می شود از رشد کردن انواع حشرات موذی و مخمر ها در داخل خانه جلوگیری شود.
- محافظت کردن از ساختمان ها در برابر آتش سوزی.
- زیاد کردن دوام سازه ها از طریق محافظت از آن ها برابر انواع خوردگی ها و یا انواع رطوبت ها و همچنین سازگاری با توسعه های زیست مدار و سازگار بودن با محیط زیست.
انواع روش های عایق کاری دیوار ها
عایق کاری جداره های ساختمان از یک لایه نمای نهایی و یک لایه عایق حرارتی تشکیل شده است. برای عایق کاری ساختمان روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید با توجه به شرایط ساختمان خود، یک روش مناسب را انتخاب کنید. این که از چه نوع مصالح عایقی جهت عایق کاری ساختمان استفاده می شود، روش های مختلفی وجود را می توان گفت که موارد زیر می باشند:

عایق کاری با مصالح عایق


در این روش، از بلوک هایی استفاده می شود که مقاومت بالایی دارند و بعنوان اجزای دیوار باربر استفاده می شوند. به همین دلیل دیوار عایقیت کافی را دارد و احتیاجی به نصب کردن عایق روی آن نیست.

عایق کاری بدون سازه


این روش برای گروه عایق های پلیمری است که صلبیت کافی دارند، استفاده می شوند و چون این عایق ها انعطاف پذیری ندارند، لایه نمای نهایی توانایی این را دارد که روی عایق نصب شود و احتیاجی به سازه و قاب بندی دیوار ندارد. از روش های مهم عایق کاری بدون سازه به ملات سیمان، دو دیوار و عایق مابین، عایق برد و پلی استایرن دانسیته بالا، می توان اشاره کرد.

عایق کاری همراه با سازه


این روش برای گروه عایق های معدنی که از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند استفاده می شود. به دلیل اینکه این عایق ها صلب نیستند، لای نمای نهایی قادر بر این نیست که مستقیما روی عایق نصب شود. به همین علت دیوار ها با استفاده از پروفیل های فلزی و یا چوبی قالب بندی می شود و عایق حرارتی در بین لایه نما فضای قاب بندی است و در آخر کار لایه نما روی سازه اجرا خواهد شد. از روش های مهم عایق کاری با سازه می توان به قاب بندی فلزی و رابیس و همچنین روش عایق کاری کناف اشاره کرد.

عایق کاری با متد های جدید


تکنولوژی ساخت خانه ها بسیار سریع بوده است و پیشرفت های چشمگیری داشته است. در عایق کاری متد های جدید، به روش های ال اس اف، ساندویچ پنل و آی سی اف می توان اشاره کرد.
شاید با خود بگویید بهترین روش عایق کاری ساختمان چیست؟ در جواب سوال می توان گفت که هر کدام از این روش ها برای یک شرایط، احتیاج به توضیح بیشتری دارند. مثلا در ساختمانی که احداث شده است نمی توان از روش سوم و چهارم استفاده کرد و باید از روش عایق کاری با سازه یا بدون سازه استفاده کرد. همچنین در انتخاب کردن روش مناسب، نوع دیوار و نمای ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

عایق کاری دیوار های ساختمان


مناسب ترین زمان برای اینکه ساختمان را عایق کاری کنید در زمان دیوار کشی و در هنگام ساخت است که اقتصادی تر و راحت تر به نسبت ساختمان های احداث ‌شده انجام می شود. وقتی یک بنا ساخته می‌ شود روش های گوناگونی برای عایق کاری ساختمان وجود دارد. شما می توانید عایق کاری را ضمن اجرای نمای ساختمان انجام دهید.

انواع عایق کاری


1- عایق هایی که در آن ها حباب های هوا است و سبب می شود هدایت حرارت کم ‌شود.
2- آن دسته از عایق هایی که حرارت را باز می تابند و می بایست پشت این عایق ها نزدیک به 20 میلی متر فاصله هوایی ساخته شود. میزان مقاومت حرارتی یکی از فاکتور های بسیار مهم در زمان انتخاب کردن عایق ها است. اگر N از مقاومت بالا تری برخوردار باشد، عایق کمتر حرارت را از خود عبور می دهد و در نتیجه صرفه جویی بالا تری دارد. به همین علت به جای ضخامت عایق ها، می بایست مقاومت حرارتی آن ها را با هم مقایسه کنید. عایق هایی که مقاومت های حرارتی آن ها برابر است، از لحاظ انرژی مثل یکدیگر هستند و تنها یک اختلاف در آن ها وجود دارد آن هم قیمت و محل کاربرد آن ها است.

جهت مشاوره رایگان و قیمت محصولات با ما تماس بگیرید